W piątej edycji Festiwalu Smaków udział wzięło 13 restauracji. Spośród nich Komisja konkursowa i Goście Festiwalu wybrali najsmaczniejsze potrawy i tym samym Laureatów „Lilii Smakosza”.
Zwycięzcy:
W ocenie Jury w kategorii Danie Główne nagrodzone zostały następujące restauracje:
- Restauracja Parkowa w Uzdrowisku Uniejów Park za danie „Ogórkowa chrestomatia”
- Karczma w Zagrodzie Młynarskiej za „Roladki z kaczki zagrodowej”
- Restauracja Kasztelańska w Hotelu & Spa**** Kasztel Uniejów za „ Filet z pstrąga z purée selerowym i espumą z ogórka termalnego”.
W kategorii Deser Komisja wytypowała następujących zwycięzców:
- Restaurację Herbową na Zamku za deser „Miłość na Zamku”
- Restaurację Zorbas za „Ciasto miodowo-orzechowe z ulicy Bogumiła”
- Gościniec nad Wartą za „Uniejowski miodownik”.
Głosami Degustatorów w kategorii Danie Główne zwyciężyła restauracja Herbowa na Zamku, drugie miejsce zajął Gościniec nad Wartą, a trzecie restauracja Zorbas. Wśród deserów pierwsze miejsce również zajęła Herbowa na Zamku, na drugim znalazła się Restauracja Kasztelańska w Hotelu & Spa**** Kasztel Uniejów , trzecie miejsce zajął ponownie Zorbas.